JukkaIllman Toisinaanajattelija

Liian rikkaita ihmisiä

Tänään olen iloinen. Olemme saavuttamassa yksimielisyyden siitä, että Suomeenkin voidaan ottaa sotapakolaisia. Tietysti heidän täytyy täyttää muutama ehto. Heillä ei saa olla kiveksiä, jos ikä on yli 16 tai alle 60. Tätä en aivan ymmärrä, mutta näin lienee oltava, koska asiasta on somessa vahva konsensus. Heillä ei ole saanut olla rahaa viime aikoina. Toivottavasti tätä sääntöä ei lähdetä noudattamaan takautuvasti, koska Keski-Euroopasta holokaustia paenneiden rikkaiden jälkikaasuttaminen olisi kovin epäkohteliasta. Pakolaiset eivät saa olla taistelukuntoisia, koska on tosi epäreilua lähteä pois kesken pelin, jos rynnäkkökivääripysyy kädessä ja on jotain ammuttavaa. Jos ei nyt muuta, niin vaikka niitä lapsia ja vanhuksia. Kyllä jokaisen pitää osallistua tappamiseen jonkun aatteen puolesta edes silloin tällöin. Koska Talvisota ja Isämmaa. Ehdoton edellytys on tietysti, että tulijat ovat kristittyjä. Evankelisluterilainen ei tarvitse olla, koska vanhoillislestadiolaiset, katoliset ja viidesryhmäläiset ovat tunnetusti kelpo väkeä. Naiset saavat ehkä tulla anomaan turvapaikkaa. Ahkera pitää myös olla, koska Suomessa keppanabaarissa  saa päivät laiskotella vain Kiitos-paidassa. Niin ahkera ei kuitenkaa saa olla, että vie jonkun kanta-astujan työpaikan. 

Tietysti paras on majoittaa turvapaikanhakijat lähialueidensa leireihin, joissa heitä säilytellään, kunnes Lähi-Itäänkin tulee rauha. Heitä on kyllä silloin turha nimittää turvapaikanhakijoiksi, koska esimerkiksi Suomesta voi turvapaikkaa hakea vain maamme rajojen sisältä. Sotaa pakenevien ihmisten majoittaminen määräämättömäksi ajaksi esimerkiksi Saudi-Arabiaan taisi kuiten ola vitsi, vaikka sen joku alan asiantuntijaksi kerrottu esittikin. Me emme voi tämän Gulag-laitoksen rakentamiseen ja ylläpitoon kuitenkaan osallistua, koska joku on syönyt vanhustemme vaipat ja kaikki lakkautettavat kyläkoulumme ovat homeessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Aikaisemmin olisi kysytty, että oletko nauttinut muutakin kuin kansalaisluottamusta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Laitoin suosituksen tekstin pohjalta. Sitten rupesin miettimään että vaikutat nimpparikirjoittajalta. En ole ihan varma että kannattaako natsien metodeja käyttää. Natsit kirjautuvat näille palstoille monilla rinnakkaisilla ja peräkkäisillä salanimillä.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Mikäs tässä nyt oli natsimetodia? Käsittääkseni Jukka on ihan oikea ihminen nimeä ja kuvaa myöten.

Jaakko Häkkinen

Sini on tunnetusti vainoharhainen ja leimaa persuksi jokaisen, joka ei ole täsmälleen samaa mieltä kuin hän itse. :) Ei siitä tarvitse välittää...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Harvoin menee sarkasmi näin paljon ohi maalin. Paras sarkastinen kohta kirjoituksessa on "asiasta on somessa vahva konsensus", mutta minusta tuntuu, että juuri sitä kohtaa kirjoittaja ei tarkoittanut sarkasmiksi.

Somessa (ja muuallakin) on lähinnä ihmetelty, miksi ainakin tietyssä ikäluokassa 80%:lla tulijoista on kivekset. Tästä herää epäilys, että kiveksettömiä jotenkin syrjittäisiin. Ihan samalla periaatteella kuin siitä havainnosta, että suurimmalla osalla yritysjohtajista on kivekset, herää epäilys, että kiveksettöimen tietä yritysjohtajaksi pyrittäisiin jotenkin tukkimaan.

Tulijoiden rikkauskaan ei ole ongelma, vaan se, että heille jaetaan sosiaaliturvaa veronmaksajien rahoilla. Sitä tuskin jaettiin holokaustia paenneille rikkaille, joten viittaus heihin sai aikaan voimakkaimman myötähäpeän tunteen aikoihin. Jos tulijalla on iPhone ja varaa maksaa tuhansia dollareita ihmissalakuljettajille, niin voisi ehkä ainakin selvittää, olisiko tulijalla varaa elättää itsensä tulomaassaan.

Jotain huumoripointtia oli tuossa "ahkera pitää olla, mutta ei niin ahkera, että veisi suomalaisen työpaikan" -kohdassa, mutta siinäkin loppujen lopuksi on kyse vain työn hinnasta. Pelätään sitä, että tulijat tekevät työn halvemmalla. Samalla tavalla, kuin pelätään sitä, että koneet ja robotit vievät työpaikat. En tiedä, voiko näille kehityssuunnille mitään, mutta ei se tarkoita sitä, että huoli asiasta olisi jotenkin naurettava tai asiaton.

Jaakko Häkkinen

Minusta kirjoitus oli erittäin hauska, en olisi pystynyt parempaan! :D
Samalla se sai katsomaan asioita vähän ulkopuolisesta vinkkelistä, eli oli myös pedagogisesti onnistunut.

Käyttäjän JukkaIllman kuva
Jukka Illman

Kyllä Jorma, olen nauttinut pitkästä elämästä ja sen mukanaan tuomasta sivistyksestä, joka suhtautuu rasismiin erittäin kielteisesti.

Sini, tuolla naamalla ja nimellä ei ole somessa tai muualla esiintynyt muita kuin minä ja minä taas olen esiintynyt vain tuolla identiteetillä.

Niin, Jani. Se ihmettelyhän se minua ihmetyttää, kun siihen ei ole järkevää syytä. No, itse asiassa maahanmuuttokriittisten ihmettelyissä harvemmin on järkevää syytä. Se tuntuu olevan suurikin ongelma, että joku pystyy maksamaan ihmissalakuljettajille ja ostamaan puhelimen. Onko koskaan tullut mieleen, että monen turvapaikanhakijan matka jostain kriisin keskeltä on kestänyt yllättävn kauan juuri siksi, että välillä on tehty töitä seuraavan siirtymisen rahoittamiseksi. Eikä se vanhakaan raha oikeasti auta elämään sodan keskellä. Taloudellisen- ja sotapakolaisuuden erilaisuuden ymmärtäminen voi olla vaikeaa, mutta asioihin perehtymällä se voi vähitellen aueta.

Koska asiallinen faktoihin perustuva argumentointi ei mene perille maahanmuuttokeskustelussa, enkä halua vain haukkua ihmisiä natseiksi, yritän löytää uusia lähestymiskulmia jatkossakin.

Toimituksen poiminnat