JukkaIllman Toisinaanajattelija

Kaikki blogit puheenaiheesta Säästöt ja leikkaukset

Leikataan ohjelmistojen verovähennysmahdollisuuksista

Ohjelmistoalan liikevaihto Suomessa oli vuonna 2013 7,3 miljardia euroa ja trendi on nousemaan päin. Yksityishenkilöt voivat kotitalousvähennyksessä vähentää ohjelmistot verotuksessaan tiettyyn rajaan asti. Yritykset taas saavat vähentää ohjelmistot kokonaisuudessaan. Tämä aiheuttaa korkeat hinnat ja markkinavääristymän.

Kreikan hallitus toteuttaa kolmannen tukipaketin ehtoja

Alexis Tsiprasin uusi hallitus sai täpärän enemmistön äänestyksessä Kreikan parlamentissa. Kysymyksessä olivat uudet säästötoimet, jotka olivat paketin ehtona. Eläkkeitä leikataan, eläkeikäraja nostetaan 67 ikävuoteen, veroja kiristetään ja verojen kiertäjiä rangaistaan aikaisempaa ankarammin.

Vaihtoehto leikkauksille

Uusi hallitus pyrkii leikkaamaan ja "sopeuttamaan" taloutta 4-5 miljardilla vaalikaudessa. Olisi kuitenkin olemassa parempikin vaihtoehto.

Pommeilla Suomi pelastuu

Sanotaan, että armeija marssii vatsallaan. Samaa sananlaskua ei valtio sovella Puolustusvoimien muonitushuollossa työskentelevien naisten ja heidän perheidensä kohdalla. Ei puhuta enää lillukanvarsista, kun

Puolustusvoimat aikovat alentaa Leijona Cateringin palkkoja palttiarallaa 400-1000 euroa kuukaudessa.

Tehdäkö Suomesta kehitysmaa vai jatkaako hyvinvointivaltion tiellä?

(Blogini lukijalle, sinisistä kohdista hiiren klikkauksella aukeaa aiempi blogini, jossa olen ko. asiaa tarkemmin käsitellyt)

Leikataan köyhiltä, ajetaan koulutus alas - Suomi nousuun?

 

Suomeen on muodostumassa uusi hallitus, jonka ohjelman pääkohdat ovat tiedossamme. Keskiviikon tiedotustilaisuudessa puoluejohtajat valoivat uskoa tulevaan, vaikka myönsivät säästöjen tuntuvan monista kipeiltä.

Latvakasvustoa syödään

Hallituksen muodostajat, Juha Sipilä kärjessä, sanovat, että hallituksen "päätökset ovat kipeitä ja koskevat jotenkin kaikkia suomalaisia". Jos joku minulle ymmärtämättömälle kertoisi, miten aiotut säästöt ja leikkaukset koskevat keski- ja hyvätuloisia aikuisia, joilla ei ole lapsia tai he ovat jo maailmalla? Hehän työtulovähennyksen kautta saavat jopa lisäetua sikäli kuin olen ymmärtänyt. Tottakai he maksavat hieman korkeampaa sähköveroa ja autonkin käyttövero kohoaa - mutta sähköä käyttävät myös pienituloiset ja toimeentulemattomatkin.

Suomi säästää ja leikkaa

Kaikki ymmärtävät, että Suomi on suurten muutosten edessä, säästöä pukkaa. Ensi viikolla tiedämme enemmän. On kuitenkin selvää jo nyt, että kaikesta ja kautta linjan leikataan.  Myös lapsilta, vanhuksilta ja sairailta, toivottavasti heiltä suhteessa vähiten. Olen aika varma, että jokainen kauhistuu tulevia uutisia.  Näin ollen olemme suuren haasteen edessä. Keskitymmekö huutamaan samoja vaalien aikaisia korulauseita, kuinka siltä ja tältä ihmisryhmältä ei ainakaan saa leikata, vai aloitammeko todellisen priorisoinnin.

Valtion talous kuntoon minuutissa

Tässä minuutin videoesimerkki, miten valtion talous saadaan noususuhdanteeseen, ja vielä samalla ihmisten sosiaalinen hyvinvointi kasvaa. 

Videolla listatut teemat:

- Yritystukien lakkauttaminen (en ole aiheesta vielä blogannut, mutta puhutaan 4-5 Mrd säästöstä)

- Myös yrittäjän tuominen perusturvan piiriin ja byrokratian karsiminen perustulolla

Velalla elvyttäminen vai leikkaukset?

Työttömyys

 

Tällä hetkellä keskustelu käy kuumana mitä pitäisi tehdä maamme taloudellisen tilan parantamiseksi? Kaikki ovat suurin piirtein samaa mieltä siitä, että työllisyystilanne on haastavin. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä