JukkaIllman Toisinaanajattelija

Kaikki blogit puheenaiheesta Sopimusoikeus

Thaimaalaisten marjanpoimijoiden asiassa täsmennystä

 

Yleisradion verkkosivuilla on tänään julkaistu Heikki Röntyn kirjoitus "Thaipoimijoiden ensimmäinen kapina johti taisteluun, jossa jokainen hävisi". Kirjoitus löytyy tästä linkistä  https://yle.fi/uutiset/3-10925009

 

Toimittaja Heikki Rönty on haastatellut minua sähköpostitse. Haluan täsmentää muutamaa oleellista seikkaa, jotka jostain syystä ovat jääneet kirjoituksessa mainitsematta. 

 

Keltainen kortti hallitukselle!

Julkaistu Länsi-Uusimaa -lehdessä 14.9.2015

Keltainen kortti hallitukselle!

Ay-liike järjestää tulevana perjantaina mielenilmauksen Sipilän hallituksen kansalaisvapauksia loukkaavia esityksiä vastaan. Hallituksen esitykset yhteiskuntasopimusta korvaaviksi toimiksi leikkaavat palkansaajien ostovoimaa keskimäärin kolmella prosentilla. Erityisen pahoin leikkaukset iskevät palvelualojen naisten ja prosessiteollisuuden miesten kukkaroon.

Sopimus yhteiskunnasta pakkoyhteiskuntaan

SSS-hallitus teki tiistaina esityksiä työlainsäädännön muutoksista, jotka tulevat voimaan pakottamana oikeutena. Samana päivänä pääministeri tulkitsi twitter-tilillään lasten sairaus päivän oikeutta vanhemman palkalliseen oikeuteen. Tämä on poikkeus pääsäännöstä. Se kertoo huonosta lainvalmistelusta. Miten valvonta, siirtymät, ohimaksatus ym? Ratkaisemattomia asioita on paljon.

Meidän vuoromme osallistua

Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti: "Tämä on se osuus, joka meidän työssäkäyvien pitää näissä talkoissa kantaa."

Tarkastellaan hieman mitä se "meidän" tässä yhteydessä tarkoittaa.

Loppiaisen ja helatorstain muuttaminen palkattomiksi vapaapäiviksi ei vaikuta ministerin tuloihin yhtään, ei myöskään hänen tekemisiinsä. Tavallisen työntekijän osalta vaikutus on epäselvä, koska kukaan ei oikein tunnu tietävän, mitä oikeastaan tapahtuu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä