JukkaIllman Toisinaanajattelija

Kaikki blogit puheenaiheesta Rasismi

Kansanedustaja Mäenpää poliisitutkinnasssa

Poliisi tutkii perussuomalaisten kansanedustajan Juha Mäenpään puheita eduskunnassa mahdollisena kiihotuksena kansanryhmää vastaan, ”vihapuheena”, kuten muodikas ilmaisu kuuluu. Mäenpää kehui (ironisesti tietenkin) Antti Rinteen hallituksen ohjelman sitä kohtaa, jossa asetetaan tavoitteita niin sanottujen vieraslajien torjumiseksi. Vieraslajit oli Mäenpään mielestä ainoa hyvä asia minkä hän ohjelmasta löysi, ja sekin oli väärässä kohdassa.

Tuskegee. Lääkärit rasisteina

 

Meillä yleensä vallitsee käsitys, että rasismi on oppimattoman kansankerroksen ominaisuus, ja että akateeminen tutkinto ja hyvä yhteiskunnallinen asema tekevät ihmisen immuuniksi rasismille. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan rasismi leviää kulkutaudin tavo läpäisten kaikki kansankerrokset. Tämä tuli esimerkillisesti esille Amerikassa läpiviedyssä Tuskegeen kuppatutkimuksessa, jossa lääketieteen tutkijat syyllistyivät järkyttävään rasismiin vuosina 1932–1972.

Ultrafeminismin ruumiinavaus

Yhden netin sanakirjan mukaan ultrafeministi uskoo naisten paremmuuteen miesten yli. Ilmeisesti myös naisten etuoikeudet kuuluvat asiaan. Joka tapauksessa, kuten moni on kritisoinut, feministit ovat jakautuneet kahteen: perinteisiin ja näihin äärimielisiin. Mitä ovat äärimielisten todelliset motiivit?

 

pikkaisen vielä husun twiitistä :-D

Keskeinen ja merkittävin pointti asiassa on siis poliisin mukaan se, että: "Twiitit eivät poliisin mukaan kohdistu tunnistettavaan ja rajattuun ihmisryhmään, joten asiassa ei ole syytä epäillä myöskään kunnianloukkausta." mutta, mutta... - onko poliisi oikeassa?

Persut sanalla viitataan tuossa twiitissä mielestäni selvästi perussuomalaiset puolueen jäseniin, ei puolueeseen. Jos noin on niin kyllä ainakin minä pystyn yksilöimään monta perussuomalaista. Ne joilla on pääsy jäsenrekisteriin pystyvät yksilöimään jokaisen.

Vihalla, rasismilla ei ole sijaa missään!

"In one voice, our nation must condemn racism, bigotry and white supremacy," Mr Trump said on Monday. "These sinister ideologies must be defeated. Hate has no place in America."  

Olen katsellut silmät selällään uutisia, monelta tv-kanavalta, myös sosiaalisen median alustoilta. En ole uskoa silmiäni kun näen 'tutun' hahmon aukovan suutaan niin, että sieltä tulee sisältöä, jota en ole koskaan aikaisemmin kuullut tämän henkilön tuottavan.

El Pason terroriteko ja vihapuhe

Yhdysvalloissa on tapahtunut kolme joukkoampumista yhden vuorokauden aikana.  Moni näkee yhteyksiä väkivallan ja vihan lietsonnan välillä.

Ylen verkkosivuilla on Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen professori Benita Heiskasen haastattelu. Heiskanen sanoo, että 73 prosenttia ääriryhmien vihateoista Yhdysvalloissa on valkoisten ääriryhmien tekemiä.

Perussuomalaiset rasisteja tutkimusten mukaan?

Markku Huusko jalosti "Husu" Husseinin aloittamaa rasistikortti-keskustelua tuomalla tutkimustietoa esiin. Mitä tieto lopulta kertoo?

 

Huusko esitteli mm. kolme väittämää:

"Mustien afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat heikommat kuin länsimaissa elävän valkoisen rodun"

"Vaaleaa eurooppalaista rotua pitää estää sekoittumasta tummempiin rotuihin, koska muuten Euroopan kantaväestö kuolee ennen pitkää sukupuuttoon."

Miten unkarilaisten rasismiin pitäisi oikein suhtautua?

Unkari on avoimen rasistinen maa ja unkarilaiset ovat avoimesti rasistisia.  Unkarilaiset ovat valinneet avoimissa ja demokraattisissa vaaleissa itselleen johdon joka toteuttaa käytännössä unkarilaista rasismia.

Miten tähän rasismiin pitäisi suhtautua?

Perussuomalainen kehottaa suomalaista poistumaan maasta!

 

Odotan, että Jussi Halla-aho nuhtelee voimakkaasti SDP:n Abdirahim Husseinia maasta poistumaan kehottanutta  perussuomalaisten Maiju Tapiolinnaa siitä, että tämä on koettanut rajoittaa Suomen kansalaisen sananvapautta. 

Jos Halla-aho ei näe puolueen puheenjohtajana tässä mitään moitittavaa, se on kiinnostavaa. Sehän tarkoittaisi, että Jussi Halla-ahon oma "sananvapaus"-vaatimus koskee vain joitakin suomalaisia. Jos se ei koske kaikkia suomalaisia, se on syrjivä.

Ovatko rasistit kansanryhmä?

Mikä siis on laissa tarkoitettu (kansan)ryhmä. Itse pykälässä kansanryhmä mainitaan vain otsikossa, muuten puhutaan pelkästä ryhmästä. 

"Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä