JukkaIllman Toisinaanajattelija

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuloerot

Nuorten eväät on syöty

Kansanedustajan mukaan nykynuoret ovat ensimmäinen vanhempiaan köyhempi sukupolvi – asiantuntijat vastaavat väitteeseen (HS 9.7.2019). Asiantuntijoiden mukaan näin ei ole, mutta onneksi asiantuntijoiden mielipidettä asiasta ei tarvitse purematta niellä.

Nuoruuden määritelmästä voidaan toki debatoida, mutta kuten Hesarin kuvasta (liite 1) näkee, niin alle 24 vuotiaiden tulotaso on samalla tasolla kuin 1990, eikä 24-34 vuotiaiden tulotaso ole noussut noin kymmeneen vuoteen.

TE-toimistot saamassa pyyhkeitä eduskunnan oikeusasiamieheltä

TE-toimistot saamassa pyyhkeitä eduskunnan oikeusasimieheltä työvoimapoliittisten lausuntojen käsittelyajoista

Titanic-hallitus kääntää kurssin tahallaan kohti jäävuorta?

Rinteen Titanic-hallituksen ohjelmaa ranskalaisin viivoin:

- Tuloeroja yritetään tasata.

- Suomessa maailman pienimmät tuloerot.

- Veroja halutaan korottaa.

- Suomessa lähes maailman korkein kokonaisveroaste.

- Uusia työpaikkoja halutaan 60 000 kpl lisää.

- Vasemmiston varjobudjettien työllisyysvaikutukset olivat negatiivisia.

- Hallitus pyytää työmarkkinajärjestöjä keksimään keinot työllisyysasteen nostamiseksi.

- Työmarkkinajärjestöt kabinettisopimuksineen ovat paljolti vastuussa Suomen korkeasta työttömyysasteesta.

Tuloerojen kasvu tulee sallia

Tuloerojen kasvu pitää Suomessa sallia vapaammin ajattelussa. Samoin poliittista lakko-oikeutta tulee katsastella avarammin Typerä vasemmisto-oikeistoakseli tulee ampua kuuhun. Jos ajattelulle asetetaan äärilaidat ei poliittinen äärioikeisto edusta persuja, eikä mitään muutakaan puoluetta.

Äärimmilleen viety oikeistolainen ajattelu on ajattelua siinä missä keskustalaisuus tai äärivasemmistolaisuus, se on jonkun henkilökohtainen mielipide, mutta ei edusta ainakaan Suomessa yhdenkään puolueen ajattelua.

Jos ajatellaan vastausta kysymykseen:

Nuoria tarvitaan työntämään politiikka oikeille raiteille

Suomen eduskuntavaalien äänestysprosentti olisi vihoinkin nostettava sivistysmaiden tasolle. Se tarkoittaa, että myös nuoret ja vähävaraiset olisi saatava vaaliuurnille. Nykyeduskunta ja sen edeltäjät kertovat vain, millaista poliittinen ”kulttuuri” on, kun etupäässä hyväosaiset äänestävät.

Eläkkeiden maksukatoksi 5 000 euroa

Ylisuurista eläkkeistä on perustellusti herännyt kysymys, miksei Suomessakin voitaisi asettaa eläkkeelle jokin enimmäismäärä. Näitä huomiota herättävän suuria eläkkeitä tulee silloin tällöin julkiseen tietoon. Onkin kohtuutonta ja eriarvoista maksaa valtavan suurta eläkettä henkilöille, joiden talous on jo muutenkin varmalla pohjalla. Työvuosien aikana on kertynyt omaisuutta, ja pankkitililläkin on sievoinen summa.

Jussi Halla-aho - porvarihallituksen takuumies

 

Olemme saaneet seurata perussuomalaisten nousua ja heidän kannatus on noussut jo 15% tasolle. On kuitenkin syytä pohtia mitä asioita puolue ajaa ja mitä perussuomalaisten vaalivoitto käytännössä tarkoittaisi.

Jussi Halla-aho on itse julkisesti sanonut haluavansa Suomen Natoon. Halla-aho on itse sanonut seuraavaa:

" Henkilökohtaisesti kannatan Nato-jäsenyyttä ja olen aina kannattanut sitä."

Tuloeroista menoeroihin – tulevat suuret negatiiviset vaikutukset yhteiskuntaan

Tuloeroista menoeroihin

 

Perinteisesti vasemmisto on tukkanuottasillaan ns. oikeistoksi mielletyn suomalaisen vähän oikeammalla olevien poliittisten ryhmittymien kanssa. Vaikka välillä eroa ei juuri ole. Ja se iänikuinen aihe on tuloerot ja niiden mahdollinen muutos – yleensä kasvu.

Vaalien ykköskysymys on porvarihallituksen perinnön hylkääminen

Kun enää alle neljä viikkoa on jäljellä eduskuntavaaleihin, alkaa hahmottua, mikä on niiden suurin asia. Mistä vaaleissa on kyse? Isossa kuvassa ei mistään vähemmästä kuin koko Suomen suunnasta.

Vaihtoehtoja on kaksi. Ensimmäinen on neljä vuotta kokeiltu Sipilän-Orpon-Soinin hallituksen eriarvoistava, Suomen kahtia jakava ja hyvinvointivaltiota purkava linja.

Oliko 1993 paremmin? Muutama sana pienituloisuuskeskusteluun


Oppositio on viime aikoina pitänyt paljon esillä otsikkoa, jonka mukaan pienituloisten määrä kasvoi vuonna 2017. Näin kertoo tilastokeskus, joten siitä on tietysti lähdettävä, että näin on tapahtunut. Ja tietysti kyse on osoituksesta hallituksen politiikan kovuudesta ja kylmyydestä. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä