JukkaIllman Toisinaanajattelija

Kaikki blogit puheenaiheesta Verotus

Verotus kevenee taas, mikä on virhe

Suomen valtion seuraavakin budjetti tulee taas olemaan alijäämäinen. Valtio ei pysty verotuloilla rahoittamaan valtion budjettia vaan lisää velkaa pitää ottaa 2,3 miljardia euroa.

2,3 miljardia euroa on 2,2% edellisten hallitusten omien budjettiensa rahoittamiseksi ottamista veloista.

Syksyn työmarkkinaneuvottelut

Opposition pettymykseksi ja hallituksen helpotukseksi näyttää siltä että Suomen teknologiateollisuudella sittenkin pyyhkii vielä hyvin, ainakin paremmin kuin mitä on povattu.

https://aamuset.fi/uutiset/4663423/Teknologiateollisuus+pitanyt+pintansa+suhdannekaanteessa

Matkailussa on potentiaalia

Rinteen hallitus toivoo Suomeen työpaikkoja ja tuloja. Suomen lisääntyvä vetovoima matkailussa toisi molempia. Maailmantähdet ovat nostaneet Suomen matkailun nousukiitoon julkaisemalla selfietä Pohjolan perukoilta, jossa he ovat saaneet matkustaa rauhassa. Hiljaisena tunnetun kansamme suurin matkailuvaltti voikin yllättäen olla puhtaan ilman ja kauniiden maisemien ohella vaitiolo. Meillä saa käydä rauhassa kylässä, ilman että lörpöttelemme sen kaikille.

Tunnetko rasistin? En minäkään. Mitä jos oikeistossa onkin kyse taloudesta?

Muistatko sen kerran kun joku kaverisi kieltäytyi katsomasta Independence Day:tä, koska siinä on Will Smith? En minäkään. Itse asiassa en ole kuullut kenenkään olevan rasistinen Will Smithiä kohtaan. Olen myös melko varma, että kaveri voisi asentaa Tinderin Suomessa ja olla treffeillä ennen iltaa.

Miksi valittaminen verottajan virheistä on tehty niin vaikeaksi?

Entisenä palkansaajana ja nykyisin eläkeläisenä olen tottunut luottamaan Suomen verottajan huolellisuuteen. Luottamukseni horjui kuitenkin, kun sain vuoden 2018 veropäätöksen. Siinä oli veroviranomaisen tekemiä kiistattomia virheitä. Olin myynyt vuoden 2018 aikana joitakin osakkeita, joita koskevat tiedot kävivät ilmi pankin minulla ja verottajalle toimittamista luovutusvoittolaskelmasta.

Asuntojen varainsiirtovero pois ja heti

Varainsiirtovero asunnon tai kiinteistön ostamisen yhteydessä ei saa julkisessa keskustelussa sitä negatiivista huomiota jota se ansaitsee, kaikessa omituisuudessaan ja epäoikeudenmukaisuudessaan.

Tämä vero häiritsee ihmisten muuttamista, ja sitä kautta mm. työvoiman liikkuvuutta, joka puolestaan on yksi työttömyyden ja työvoimapulan aiheuttajista. Eikä siinä kaikki:

Verotus olikin järkevämpi ennen 1990-lukua?

"Vuoden 1993 iso verouudistus oli pääomaverouudistus. Silloin eriytettiin toisistaan pääoma- ja ansiotulojen verotus." 

Pienestä veromuutoksesta helpotus kahteen ongelmaan?

Olemme jälleen päässeet tarkastelemaan tuoreita tietoja syntyvyysluvuista ja sukupuolten välisistä palkkaeroista. Tarkastelemisen sijaan pitäisi ehkä puhua kauhistelemisesta, sillä luvut eivät ole olleet monen mieleen. Palkkaerot eivät ole kaventuneet ja syntyvyyskäyrät osoittavat yhä alaspäin.

Kun hallinnon rahat loppuu - keksitään joku haittavero

Sanotaan, että porukassa tyhmyys tiivistyy ja näin näyttää käyneen myös hallinnossa. Kun hallinto paisuu hallinnon tase kasvaa, joka päivä pitää olla enemmän ja enemmän rahaa. Suomessa on kohta vain valtion ja kuntien työpaikkoja, yrittäminen ei kannata. Tai kannattaa jos pääsee valuttamaan hyvävelikerhon eli virkamiseten välityksellä verorahaa omaan taskuunsa.

Onko Eurooppa muinaisen Rooman tiellä?

Keksin noin 10 yhtäläisyyttä nykyajan Euroopan ja muinaisen Rooman aikakaudelta.

  1. Demokratiavaje ja plutokratia
  2. Halpatyövoima ja palkattomat työntekijät
  3. Työttömyys ja kallis työn hinta
  4. Kattava sosiaaliturva: ”leipää ja sirkushuveja”
  5. Suuri julkinen sektori, korkea verotus
  6. Löysä rahapolitiikka ja alhaiset korot
  7. Nousevat asuntojen hinnat
  8. Alhainen syntyvyys
  9. Moraalikato ja merkityksettömyys
  10. Maanviljelijät tekevät itsemurhia / jättävät maansa

Seuraavaksi: konkurssi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä